Servisní horká linka
PO-ĈT 7:30 - 15:45
PÁ 7:30 - 15:15
E-mailová služba

SMD chladiče na pásu a cívce

Nároky na efektivní chlazení elektronických součástek na deskách plošných spojů se nesnížily. Zvýšená složitost sestav a také spojení jednotlivých funkčních modulů do jednoho komponentu vede k nevítaným a trvale škodlivým ztrátám výkonu na deskách plošných spojů, které se přímo mění na teplo. Příliš mnoho tepla však nejen poškozuje elektronické součástky na desce plošných spojů, ale může dlouhodobě poškodit i pájené spoje a samotný materiál desky plošných spojů. Použití chladičů je proto pro mnoho aplikací na desce plošných spojů nezbytné a nepostradatelné. Speciálně pro tyto aplikace nabízí Fischer Elektronik extrémně účinné SMD chladiče řady ICK SMD..., v budoucnu také různé typy vhodné pro balení Tape & Reel (pás & cívka). SMD chladiče jsou vyrobeny z vysoce tepelně vodivé hliníkové slitiny a jsou vyráběny procesem protlačování. Příslušná geometrie chladiče a jeho hmotnost jsou přizpůsobeny pro povrchovou montáž na desky plošných spojů. Nejmenší SMD chladič, který lze vyrobit vytlačováním, má kontaktní plochu pouhých 31,5 mm², což odpovídá hmotnosti 0,24 g. Vzhledem k velmi nízké hmotnosti SMD chladičů je možná i přímá montáž na povrch součástky bez poškození pájené součástky na desce plošných spojů mechanickým namáháním Povrchovou úpravou SMD chladičů je černý elox a nebo pájitelné pocínovaní. Černě eloxované chladiče se montují na součástku pomocí oboustranně lepicích tepelně vodivých fólií nebo tepelně vodivého dvou složkového lepidla z epoxidové pryskyřice Druhou stranu SMD chladiče s pájitelným povrchem lze aplikovat přímo na desku s plošnými spoji, přesněji na stávající měděný povrch rozvádějící teplo , který je spojen s chlazenou součástkou pomocí procesu přetavování Reflow nebo pájením horkou vlnou. Pájitelné chladiče SMD nabízejí další podstatnou výhodu díky jednoduché integraci při osazovacího procesu montáže a pájení na desky plošných spojů. Díky standardním formám balení, jako je Tape & Reel - pás a cívka, lze chladič SMD zpracovávat a zacházet s ním jako s jakoukoli jinou součást. Umístění SMD chladiče v pásu, průměr cívky a šířka pásu jsou navrženy dle individuální specifikace zákazníka. Jednotlivé chladiče mohou být podle typu a funkcí osazovacího stroje opatřeny na žebrové straně také podporou osazování, nalepenou kaptonovou tečkou. Takto je možné nasát SMD chladič na straně žeber bez otáčení a umístit jej na desku plošných spojů spodní plochou dolů.

Kontaktujte nás. Pro další informace a dotazy je vám k dispozici náš prodejní tým a technické poradenství od Fischer Elektronik.

Kliknutím sem přejdete přímo na produkty.

Naše nová služba umožňuje stažení fotografií. Verze pro tisk (300dpi) v režimu.

Fischer Elektronik

soucastkový distributer s.r.o.